Poker online

Poker online som nöje och inkomst

Poker online

Poker online är ett lättillgängligt nöje och för många blir det en inkomstkälla. Antalet pokerrum ökar ständigt, och det som skiljer mellan olika sajter är utbudet av spel samt antal turneringar. Utöver detta skiljer de sig gällande grafik och utseende. De flesta pokerrum erbjuder en första insättningsbonus, som ofta omfattas omsättningskrav. Det finns inga krav på att utnyttja bonusarna för att spela så vill man undvika omsättningskraven så avstår man bonuserbjudanden. Vissa pokerrum erbjuder möjligheten att stegvis spela sig upp till vinster som består i resa, hotell och inköp till liveturneringar. För den som har intresse, talang och ambition erbjuder poker online möjligheten till en karriär som pokerspelare.

Poker online för alla smaker.

Pokerrum som Pokerstars erbjuder ett stort antal varianter av pokerspel så det finns ett spel för varje smakriktning. Skicklighet varar längst men det finns spelare som använder avancerade program som beräknar oddsen för varje hand. Längst går man dock inom poker om man har talangen som krävs och inte förlitar sig på program och robotar. Men det kan bli för mycket av det goda och det gäller även poker. Framförallt om man bara bemästrar en variant av spelet. Den populäraste formen av poker online är Texas holdem, men det bästa är dock att lära sig flera pokervarianter så att man inte tröttnar.

Pokerstars är känt för sitt varierande spelutbud och sina många turneringar. De erbjuder flera turneringar i timmen med insatser från bara några kronor upp till tusentals kronor i inköp. Man förstår att det går att lyckas med poker online när man ser vilka pengar spelarna rör sig med. När man spelar poker ett tag så förlorar pengar sitt värde. Det handlar om spel och man kan förlora respekten för pengar. En märklig utveckling kan tyckas men så är det när man spelar poker. Enligt statistiken är det 5 % av spelarna som vinner 95 % av pengarna vid spel online. Med lite god vilja kan man bli en av dem.

Varianter av poker

Poker är ett skicklighetsspel. Trots detta är det bara en tjugondel av spelarna som tar spelet verkligt seriöst. Det de har gemensamt är flitigt spelande med många timmar vid borden. Det finns ett uttryck inom poker som säger att om du inte kan avgöra vem som är fisken vid bordet så är det du. Till den kategorin av spelare vill du inte höra. För att bli en skicklig spelare så kan man plugga pokerstrategi. Det finns även pokerskolor på nätet, och flera pokersajter erbjuder såna gratis. Ju mer tid man lägger på att läsa böcker om poker eller studerar andra spelare ju bättre blir man på poker online.

Att lära sig olika pokervarianter är en bra taktik av flera anledningar: dels blir man en bättre spelare i stort om man hanterar olika varianter och man lär sig tänka på olika sätt vilket blir användbart. Det finns poker online där flera varianter av poker ingår i samma spel och exempel på dessa spel är Eight game och HORSE. En annan anledning till att det är bra att kunna variera sig i poker online är att spelet annars kan upplevas monotont. Man tycker det är kul att spela men av någon anledning går det sämre under perioder. Man stör sig på spelare som upplevs som dåliga och inte lägger sig när de borde och så vidare. Man “tiltar”, som det kallas, och då kan man behöva variation. Då går man helt enkelt över till en annan pokervariant som omväxling.

Framgångar vid borden

Poker online är ett nöje för många, och för den med ambition och talang kan det bringa inkomster. Vi vet att en liten andel spelare vinner den största delen av pengarna, och att det som skiljer vinnarna från förlorarna ofta är rutin. Det kan man skaffa sig genom att “grinda”, det vill säga att kolla när andra spelar poker. Att läsa böcker i pokerstrategi och pokerpsykologi är ett annat sätt att förbättra sitt eget spel. Att lära sig olika varianter av poker är bra eftersom det förbättrar spelet i stort. Dessutom är det bra att kunna flera varianter av poker så att man kan variera sitt spel vid poker online.